Chevrolet Camaro met 1.000 pk haal je gewoon bij de dealer

En hij gaat als een Yenko

Foto('s): Specialty Vehicle EngineeringYenko Chevrolet Camaro 1000 pk
Foto('s): Specialty Vehicle EngineeringYenko Chevrolet Camaro 1000 pk
Yenko Chevrolet Camaro 1000 pk
Yenko Chevrolet Camaro 1000 pk

In Nederland zeggen we (nou ja, sommigen onder ons) ‘als een jekko.’ In Amerika zeggen ze ‘als een Yenko’. Yenko is namelijk de naam die Special Vehicle Engineering gebruikt voor hun Chevrolet Camaro met 1.000 pk. En je kunt de Chevrolet Camaro Yenko S/C gewoon bestellen bij gespecialiseerde Chevrolet-dealers in Amerika. Voor omgerekend 90.000 euro schuif je er eentje onder je zitvlees.

De Stage I-behandeling verhoogt het vermogen naar 845 pk. Maar je bent geen opgever. Sluit een overlijdensrisicoverzekering af en vink direct Stage II aan. Dan verhoogt Yenko het vermogen naar 1.014 pk en 1.186 Nm. De grootste aanjager voor het vermogen is de grotere supercharger met 25 procent meer boost.

Chevrolet Camaro met 1.000 pk, hoe dan?

De zwakke punten in de motor zijn aangepast. En in het geval van 1.000+ pk is dat bijna elk onderdeel. Om het vermogen aan te kunnen zijn de in- en-uitlaatkanalen geoptimaliseerd. Mocht het onverhoopt toch misgaan en spuugt de Chevrolet Camaro met 1.000 pk zijn zuigers uit, dan kun je binnen drie jaar terug voor garantie.

Yenko bouwt slechts 25 exemplaren van de Chevrolet Camaro met 1.000 pk en ze hebben allemaal een handbak. Je herkent ze aan de badges met ‘1000 HP’, een unieke motorkap en de oudschoolse velgen. De kleur mag je zelf kiezen en bij elke kleur kun je optioneel een contrasterende streep nemen – het blijft immers een Amerikaanse musclecar.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken