Motoren die in een kratje aan huis komen, zijn leuk. Nog mooier wordt het als de desbetreffende auto perfect past bij de uitgekozen motor. Wanneer je er ook nog een koolstofvezel jas aan toevoegt, kom je akelig dicht in de buurt van perfectie. Precies dat heeft Amerikaanse tuner Finale Speed gedaan met deze Chevy Camaro uit 1969.

De gekozen motor is een LT4 van General Motors. Uiteraard krijgt de V8 een nieuwe ECU en een verse kabelboom. Alle onderdelen die ermee te maken hebben, zoals de benzinepomp, zijn ook vernieuwd. Na de aanpassingen heeft de Camaro nu 659 pk. Zoals dat hoort, schakel je zelf. De handbak heeft zes versnellingen en zit vast aan een sper-differentieel met nieuwe assen.

Nog meer aanpassingen aan de Camaro

Ook zijn nieuwe subframes vóór en áchter, grote stabilisatorstangen en een schroefset aan toegevoegd. Ook de wielen zijn niet origineel. De Chevrolet Camaro staat op 18-inch wielen die de geperforeerd en geventileerde remschijven verbergen.

Zoals je is opgevallen heeft Finale Speed het niet rustig aan gedaan met het koolstofvezel. Er is niet gekozen voor een kleurtje, maar voor naakt koolstofvezel. Ook vanbinnen ziet het er fris uit met een nieuw interieur. Daar vind je vooral veel alcantara, maar ook een rolkooi en nieuwe speakers zijn aanwezig.

Advertentie

Reacties

 • Big mo heeft op 25 januari 2023 geschreven:

  Ik wil hem hebben !!. Wat een brute verschijning .
  Tja , wel eerst doorsparen helaas .

  Reageer
 • Joki heeft op 25 januari 2023 geschreven:

  Dus, kuipstoelen erin en gans de audio eruit, bij zo’n motor toch niet nodig, en hij is perfect!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie