De aankomende Chevrolet Camaro ZL1 is een kwaaie auto. Hij haalt 648 pk en 868 Nm uit een 6,2-liter supercharged V8 die hij leent van de Corvette Z06 en ziet eruit alsof ie geen moment zal twijfelen om al die kracht vol op je gezicht los te laten.

Een man met een camera stond langs de Nürburgring terwijl twee test-ZL1’s even helemaal losgingen. Als je goed luistert, hoor je dat de rode auto is uitgerust met een automaat – de nieuwe tientraps bak die GM samen met Ford ontwikkelde en die bijvoorbeeld ook in de nieuwe F-150 Raptor verschijnt – terwijl de blauwe auto een handgeschakelde zesbak met active rev matching aan boord heeft. En je hoort dat beide angstaanjagend goed klinken.

De nieuwe ZL1 staat op hetzelfde platform als de Cadillac ATS en CTS en krijgt dan ook de uitstekende eigenschappen mee die we bij die auto’s zo waarderen: de actieve manetorheologische dempers, de enorme stijfheid, uitgebreid instelbare Performance Traction Management, launchcontrol, dat soort dingen. Ook belangrijk om te weten: de motor levert 60 pk meer dan die van de vorige ZL1, terwijl de auto zelf bijna 100 kilo lichter is.

Prima cijfertjes dus, en een geluid dat zo mogelijk nog veel meer prima is. Luister zelf hoe het klinkt als deze ZL1’s over een hobbel stuiteren, in de remmen duiken, zich in de beruchte verkante Karrussell-bocht werpen en met een belachelijk hoge snelheid dieper de Groene Hel in stuiven.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie