Het slechtst bewaarde geheim van de afgelopen maanden is nu officieel verklapt: de Chevrolet Corvette C8 (we zitten nu bij de C7) positioneert zijn motor in het midden en niet meer in de neus. Hoewel de prototypes van de nieuwe supercar al veelvuldig gefotografeerd werden, hield Chevrolet de lippen stijf op elkaar.

Het merk plakt nu groots de releasedatum van de Chevrolet Corvette C8 op de deur. Voor de duidelijkheid: een 18e maand bestaat inderdaad niet. In Amerika noteren ze graag de data andersom. Op 18 juli 2019 onthult de autobouwer de nieuwe supercar.

Verder is het speculeren geblazen over de Chevrolet Corvette C8. Stilletjes mag je wel verwachten dat er een V8 achter de voorstoelen komt, zelfs als Ford met de GT en V6 pakte. De ‘8’ in de datum is rood gekleurd, wat een duidelijke hint is.

Wat maakt de Chevrolet Corvette C8 zo bijzonder?

De opzet van de Corvette was altijd simpel: een flinke V8 voorin, achterwielaandrijving, bladveren achter en het allemaal niet te veel polijsten. De C8-generatie zal de meest ingrijpende verandering voor de Corvette ooit met zich meebrengen.

Hoofdingenieur bij Corvette Zora Arkus-Duntov (geboren in België) maakte zich in de jaren vijftig ook al hard voor een middenmotor. General Motors speelde wel vaker met het idee, maar het kwam nooit tot uiting. En nu, na meer dan zestig jaar, gooit Chevrolet het roer om.

We zijn heel benieuwd hoe de nieuweling zal rijden. Voor een rauw en rafelig karakter dat een beroep doet op je oergevoelens, moest je altijd een Corvette hebben. Als de Chevrolet Corvette C8 nu een serieus monster wordt, zou dat ergens wel jammer zijn. Anderzijds: een rauw karakter bij een middenmotor, kan gevaarlijke situaties opleveren.

De laatste Corvette C7

Op 28 juni veilt Chevrolet de laatste Corvette van de vorige generatie. Elke dollar die de zwarte Z06 binnensleept, gaat naar de Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation. Het is een goed doel dat hypotheekvrije huizen bouwt voor families van hulpverleners die omkwamen tijdens hun werk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)