Nog maar een maandje en dan komt er eindelijk een nieuwe Halo-game uit voor de Xbox en pc. Dat het nieuwste project van Chevrolet op de Warthog uit de gamereeks lijkt, klinkt ons dan ook niet als toeval in de oren. Ze noemen het de Chevy Beast en het is een eenmalig project om hun LT4-motor en performance-onderdelen in het zonnetje te zetten. Overigens legt Chevrolet zelf geen link met het bekende voertuig uit Halo. De gasten van Hoonigan deden dat eerder trouwens wel.

Voor de Beast pakte Chevrolet het chassis van een Silverado. Het frame werd ingekort en de pick-upkoets verdween volledig voor een ruigere buggy-carrosserie. De ophanging werd volledig herzien voor meer breedte en hoogte. Uit het magazijn pakten de monteurs een LT4-motor, een 6,2-liter V8 met 650 pk. Een tientraps automaat stuurt het vermogen naar alle wielen met 37-inch banden.

Achterin de Chevy Beast liggen twee reservewielen. De deuren houden niet veel van de natuur buiten en twee grote brillenglazen vervangen de voorruit. Volgens Chevrolet is de Beast ontworpen om ‘de woestijn te domineren’ met performance-onderdelen die voor iedereen te koop zijn, gemonteerd op een productieauto-basis.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie