In tegenstelling tot GM en Ford, die tijdens en na de crisis hun best doen om in beweging te blijven, horen we al een tijdje weinig meer van kersverse Fiat-dochter Chrysler. Natuurlijk helpt het ook niet dat het merk van de Europese markt verdwijnt, maar zelfs in Amerika kon je zo langzamerhand krekels horen. Nu zijn ze echter terug, en wel met plaatjes van achterlichten.

Chrysler beweert dat ze op het punt staan om vijftien modellen te vervangen of te verversen voor modeljaar 2011. Deze 200 mag het spits afbijten, en je raadt het al: het is een middenklasse sedan onder de 300C. Dat betekent dat het de opvolger van de Sebring is, een auto die Jeremy Clarkson ooit omschreef als ‘onprettiger dan kokende lava’. Dat belooft wat.

Het zit er dik in dat de 200 ook naar onze contreien komt, maar dan met een Lancia-schildje op z’n neus. Die marketingstrategie snappen wij nog steeds niet helemaal, want Chryslers verkochten hier tot voor kort redelijk. Lancia’s zijn al decennia lang niet redelijk verkocht. Ach, ze zullen bij Fiat toch wel weten wat ze doen?

Reacties

Meer van TopGear