Citroën weet hier tot nu toe niet al te veel potten te breken met hun versie van de Mitsubishi Outlander, de C-Crosser. Dus wat doen ze? Ze bouwen een kleinere Japanse SUV om tot deze C4 Aircross. Je weet immers maar nooit: misschien zit men hier wel op te wachten.

Laten we voorop stellen dat de ontwerpafdeling van de Fransen mooi werk geleverd heeft. Als we je niet hadden verteld dat het eigenlijk een Mitsubishi ASX is, had je het niet geraden. Op technisch vlak is de Aircross in principe gelijk aan de ASX: je kunt kiezen uit een voorwielaangedreven versie met een 115 pk sterke 1,6-liter benzinemotor, of twee HDi-diesels met 110 of 150 pk. Bij de twee laatste kun je ook voor 4WD opteren; ook op de Nederlandse markt, terwijl de ASX hier alleen als voorwielaandrijver verkrijgbaar is. Puntje voor Citroën, dus.

De C4 Aircross staat in de lente van 2012 bij de dealers. Overigens is er (net als bij de Outlander/C-Crosser) ook een Peugeot-versie van de auto in de maak, 4008 genaamd, maar de importeur heeft besloten deze vanwege de geringe vraag niet naar Nederland te halen.

Advertentie

Reacties

Advertentie