Op de draaischijf, schijnwerpers erop, het lijkt wel alsof de Citroën DS5 op de IAA een wereldprimeur is, maar die werd al eerder aan Sjanghai gegund. Maar Citroën laat nu de productieversie zien, zeggen ze. Wij zien het verschil niet.
 
Wie regelmatig in Frankrijk komt, zal in en rond Parijs al menig DS5 hebben zien rijden, de medewerkers van de fabrikant draaien er zonder camouflage hun laatste proefrondjes mee. De DS5 is voorlopig de topper in de DS-reeks.
 
Dat blijkt ook uit de prijzen die nu bekend zijn gemaakt. Het gamma begint bij 34.550 euro voor de 1.6 THP goed voor 155 pk. Dezelfde motor komt er ook met 200 pk. De dieselreeks start bij de 1.6 e-HDI waarbij de bekende 110 pk motor wordt gekoppeld aan de belabberde EGS-bak.
 
Die e-HDi komt op 34.690 euro en komt tegelijk in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Dat is tot half volgend jaar goed nieuws, omdat Citroën dit met de C5 e-HDi niet voor elkaar krijgt. Overigens komt er ook een HYbrid4 die ook in het bijtellingsvoordeel valt.
Advertentie

Reacties

Advertentie