Citroën flirtte al eerder met de terugkeer van de Méhari, maar gaat het nu ook echt doen – in vol-elektrische vorm nog wel!

De Méhari was, voor de net iets minder ingevoerden, een soort buggy op Lelijke Eend-basis: een autootje ontdaan van elke pretentie, een soort open zeepbox op wielen, bedoeld om mensen en surfboards en picknickmanden en andere strandspullen zo vlot mogelijk naar de zee te krijgen. Een cult-autootje, hippieding zo je wilt, maakt niet uit: hij was razend populair op plekken waar de zon schijnt en het strand lonkt. En hij komt terug! 

Hij is gebaseerd op de C4 Cactus, maar dan op z'n allervolledigst opengezaagd: rolbeugels beschermen de inzittenden bij een onvoorziene koprol in de duinen, al lijkt ons dit niet direct 5-sterren Euro-NCAP-materiaal. Maakt ook niet uit: dit is geen ding om eindeloos mee op reis te gaan of woon/werk-kilometers te vreten, dit is een auto die perfect tot zijn recht komt aan de Cote d'Azur of vergelijkbare plekken, en nergens anders. Het matige nieuws: sorry, maar hij komt voorlopig ook alleen in Frankrijk op de markt.

Omdat hij toch niet zulke grote afstanden hoeft te overbruggen, is de e-Méhari volledig elektrisch. Hij heeft een actieradius van 200 kilometer en een topsnelheid van 110 km/u – maar harder wil je toch niet in zo'n apparaat.

De winter moet nog komen, maar wij kunnen eerlijk gezegd niet wachten om drie vrienden en vriendinnen in de e-Méhari te proppen en verschrikkelijk naar Zandvoort, Bloemendaal of Scheveningen te tuffen. Waar blijft die zomer?

 

Advertentie

Reacties

Advertentie