Wordt Citroën een echt designmerk? Het begint er wel op te lijken. Naast de strakke DS High Rider en Survolt die ze onlangs presenteerden is nu deze GQbyCitroën ten tonele verschenen. Het ding is in Engeland ontworpen door Mark Lloyd, wiens hand ook de DS3 tekende, in samenwerking met het mannenblad GQ.

Het is een langgerekte sedan met suicide doors, die typische openslaande deuren die sinds de Rolls-Royce Phantom en de Mazda RX-8 weer helemaal terug in de gratie zijn. Het interieur werd bekleed door Patrick Grant van Savile Row Tailors, je kent ‘m wel.

Onderhuids is de GQbyCitroën natuurlijk een plug-in hybride, we vermoeden met het bekende ‘1.6 THP op de voorwielen, elektromotor op de achterwielen’-systeem waarmee we tevens door Peugeot doodgegooid worden. Ons hoor je verder niet klagen: van 0 naar 100 gaat deze mannelijke conceptcar in 4,5 seconden en de koek is pas op bij 250 km/u. Dit alles met een bescheiden CO2-uitstoot van 80 g/km.

Prachtig allemaal, maar wij pleiten voor een TGbyCitroën met V16-motor, extra grote velgen en uitklapbare machinegeweren.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie