Normaliter hebben we het op deze plek niet over bedrijfsauto’s, maar voor de Nemo Concetto maken we een uitzondering.

Toen Citroën op de afgelopen BedrijfsautoRAI de Nemo presenteerde, hadden we niet kunnen bedenken dat er ook een burgerversie van zou komen. Toch heeft Citroën die al heel snel gerealiseerd. De grappige Nemo Concetto maakte een paar dagen geleden zijn debuut in Bologna.

Gezien de naam van de kleine Citroën lag het natuurlijk voor de hand dat er voor reclame-uitingen handig gebruik zou worden gemaakt van de film over het oranje-wit gestreepte anemonenvisje. Eerlijk gezegd zijn we verbaasd om te zien wat dat in dit geval heeft opgeleverd. De iets te vissige bekleding hoeft voor ons niet zo, maar de ronde patrijspoort is wel een leuk idee. Daarbij laat Citroën met de Nemo Concetto zien dat je met een kleine auto heel veel kanten op kunt.

We hebben geen idee wat Citroën verder voor plannen heeft met zijn vis op wielen. Is het een concept? Of gaat deze zo in productie? Zijn de motoren hetzelfde als voor de gewone Nemo – een 1,4 liter benzinemotor en een HDi diesel met dezelfde inhoud? En wat zijn de gevolgen voor de C1 als Citroën nog een klein model op de markt brengt? We zullen het maar even afwachten.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie