Geribbeld voor jouw kijkplezier, zo mag je deze Type H best omschrijven. Onderhuids is deze bus een moderne Citroën Jumper, maar hij kreeg van het bedrijf Caselani een make-over om op de Citroën HY van weleer te lijken. Wel de lusten van een oude bus, maar niet de lasten – dat is het idee tenminste. En dit blauwe exemplaar kan van jou zijn.

Caselani monteert vóór en áchter nieuwe bumpers én nieuwe verlichting op de Jumper. Rondom krijgt de bus een soort golfplaten voor de klassieke uitstraling. Vanbinnen kreeg deze Type H nieuwe bekleding met diamant-patroon, al verraadt de binnenkant nog wel dat je hier te maken hebt met een moderne Citroën Jumper.

De Citroën Type H is de grootste

Deze Type H is niet het enige retromodel dat Caselani aanbiedt. Ze hebben sinds kort ook de Fourgonnette op basis van de kleinere Berlingo en dan is er ook nog de Type HG. Die is nog net wat kleiner dan deze Type H, wat de grootste retrobus in het aanbod is. Overigens worden alle busjes geproduceerd onder licentie van Citroën.

Volgens het kenteken hebben we hier ook niet te maken met een Citroën Jumper, maar met een Caselani Automobili Type H Panelvan. Zorgt vast voor een interessant gesprek met de agent als je staande wordt gehouden. Overigens wordt de kans op hardrijden niet vergroot door Caselani; de motor produceert gewoon zijn standaard 163 pk.

Dit exemplaar komt uit 2018 en is nauwelijks gebruikt. Binnenkort gaat hij bij Classic Car Auctions onder de hamer met een startbod van 1.000 euro. Best leuk als bedrijfsauto, foodtruck of als camper. Pas wel op voor paaltjes, want de dealer zal de onderdelen voor deze bus niet op voorraad hebben voor je.

Advertentie

Reacties

 • Ralph heeft op 19 oktober 2022 geschreven:

  Erg grappig model,

  Heb hem nog niet zien rijden hier.
  Jumpers en partners zijn soort Volkswagen hier,
  maar de plattelanders zijn praktisch, geen fancy panelen, gewoon aan het werk en geen gedoe !
  Huite Vienne 87, Frankrijk!🇫🇷

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie