Moeten custom-motorfietsen altijd per se groot, zwaar en krachtig zijn? Welnee. Als je van een ­maatje een oude Honda CT70 minibike voor een prikkie krijgt aangeboden, en je heet toevallig ook nog Classified Moto, dan kan dit zomaar eens het lollige resultaat zijn.

Je kent het Amerikaanse Classified misschien nog van hun vorige project, dat luisterde naar de naam Frank – een ruige, enigszins mismaakte ­Triumph Speed Triple die we vorig jaar belichtten. Hun nieuwste creatie heet Junior en is ontstaan met één doel: wheelies.

Wheelies!

Een korte wielbasis, een zwaartepunt dat min of meer óp de achteras ligt en een breed stuur met stevige handgrepen – dat is in feite alles wat je nodig hebt om driekwart van je kilometers op je achterwiel te kunnen doorbrengen. En een zeker voorraadje skills, natuurlijk. Maar die kan deze fiets je leren.

In hun eigen YouTube-serie Restricted vertellen de mannen van Classified het verhaal van de ­kleine Honda en hoe ze besloten er iets bijzonders mee te doen. Ze stripten alle lak van z’n frame, zetten er een omgekeerde, goud geanodiseerde voorvork op en pasten de remmen en de banden aan.

Aan de achterkant kwamen er instelbare RFY Piggyback-schokdempers. Het dikke standaard zadel werd vervangen door een eleganter exemplaar op een handgemaakte, opklapbare houder. En het 70-cc motortje kreeg een aangepaste ­uitlaat met een rvs-demper.

Karakter

‘Het is zeker niet onze technisch meest ingewikkelde fiets’, aldus Classified, ‘maar wat hij ontbeert aan complexiteit, maakt hij goed met zijn karakter.’ De bouwers overwegen om de Classified Moto Honda CT70 ‘Junior’ in een ­kleine, straatlegale oplage beschikbaar te stellen aan de vele geïnteresseerden.

Dus wil jij binnenkort ook wheeliënd op een coole mini-custom door het leven gaan, stuur ze even een aanmoediging.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie