Deze grijze belhamel heet Lennart Ribring. De beste man is 97 Zweedse winters jong en had een nieuw vervoermiddel nodig. Een mooie nieuwe Ford Ka+ zou een uitstekende keuze zijn om met knipperende richtingaanwijzer 70 km/u mee te rijden op een 80-weg. Met een fel kleurtje valt hij ook nog op als je via de afrit de snelweg probeert op te rijden. Maar nee. De motoriek en het reactievermogen van Ribring zijn – volgens zijn zoon – nog uitstekend. Dus kocht de meneer van bijna een eeuw oud een Ford Mustang met 5,0-liter V8. Coolste opa ooit!

Waarom een Mustang? In 1960 kocht Ribring als een van de eerste mensen in Zweden de originele Ford Mustang. Dat gevoel wilde hij opnieuw ervaren, nu het nog kon. Want ja, als je 97 bent, heb je niet het eeuwige leven meer. Nu zal de man uit een ander millennium de 421 pk nooit volledig gebruiken, maar het geluid alleen al is genoeg reden om voor de achtcilinder te kiezen. Ook is Ribring druk bezig zijn (over?)kleindochter te hersenspoelen tot het Mustang-isme.

Kijk er overigens niet van op dat dit uitgerekend in Zweden gebeurt. Waarschijnlijk heeft het land van de blonde vrouwen de grootste dichtheid van Amerikaanse bakken van Europa. Elk jaar importeren Zwedenaren 4.000 tot 5.000 klassieke Amerikaanse modellen.

Bekijk de coolste opa met zijn Ford Mustang

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie