Ken je Callaway? Nee? Callaway doet voor Corvette wat AMG voor Mercedes doet: van hele snelle auto’s nog snellere maken. Op de autoshow van New York – volgende maand – laat Callaway hun Corvette C16 Convertible zien.
 
Waarschijnlijk waren ze niet helemaal tevreden over de pakweg 500 pk van de Corvette Z06 – toch al niet echt een kinderachtige motor – want Callaway voerde het blok verder op tot 560 pk waarmee het monster nog een paar tienden van een seconde sneller van 0 naar 100 rijdt (3,7 seconden moet mogelijk zijn) en een topsnelheid haalt die ver boven de 300 km/u ligt. Mocht dat nog niet genoeg voor je zijn, een sportpakketje is ook leverbaar, het aantal pk’s komt dan ergens rond de 620 te liggen. Prima lijkt ons.
 
Elke Callaway C16 ondergaat een beschaafde restyling dus je krijgt andere achterlichten, een opgewaardeerd interieur en een genummerd schildje. De prijs? Koop een normale Corvette Z06 Convertible, die kost je al gauw 130.000 euro en tel daar nog maar 55.000 euro bij op om 560 pk en de optische aanpassingen te krijgen. Wil je 620 pk dan betaal je nog 8.200 euro extra. Best redelijk als je bedenkt dat je er voor nog geen twee euroton een waanzinnige cabrio voor terugkrijgt…

Reacties