Crashtest Captur en Defender is onbedoeld komisch

Het is nogal cartoonesk

Foto('s): EuroNCAP / Screenshot YouTubeCrashtest Renault Captur
Foto('s): EuroNCAP / Screenshot YouTubeLand Rover Defender crashtest
Foto('s): RenaultRenault Captur E-Tech PHEV 2020
Foto('s): RenaultRenault Captur E-Tech PHEV 2020
Foto('s): Land RoverLand Rover Defender 110 First Edition P400
Foto('s): Land Rover
Crashtest Renault Captur
Land Rover Defender crashtest
Renault Captur E-Tech PHEV 2020
Renault Captur E-Tech PHEV 2020
Land Rover Defender 110 First Edition P400

Serieuze business, dat auto’s crashtesten. Net als brandweerlieden stiekem toch wel licht verzot zijn op vuur, weten we zeker dat de mensen van EuroNCAP minstens een béétje plezier putten uit het vernielen van auto’s. Veiligheid en wetenschap, daar draait het om. Anders zou er wel een aantal sterren worden toegekend aan hoe grappig een auto eruitziet na een crash tegen een rechte muur.

Bij de meeste auto’s vliegen de onderdelen je om de oren en blijft er een ondefinieerbaar stuk blik over dat je aan de tanden moet identificeren. Maar bij de Land Rover Defender en de Renault Captur blijven alle onderdelen netjes op hun plek zitten bij de ‘Front Full With Rigid Barrier’-crashtest. Het resultaat is een onbedoeld komische blik. Ongeveer hetzelfde wat je ziet als iemand tegen een glazen deur loopt. De Looney Tunes hadden het niet beter gekund.

Weetje van de dag: het verschijnsel dat mensen in levenloze objecten gezichten zien, noemen ze in de wetenschap pareidolie. Allemaal de schuld van je brein (het zal eens niet zo zijn), dat graag dingen herkent in vormen. Het is een overblijfsel van vroeger, toen het herkennen van het silhouet van een wolf of beer nog je leven kon redden. Omdat we vroeger niet opgepeuzeld wilden worden, zie je nu gezichten in auto’s.

Crashtest Captur (1:11)

Crashtest Defender (0:34)

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken