De Ford Mustang laat soms graag even toeschouwers schrikken. Al ligt dat meer aan de bestuurders. Nu blijkt dat ook de inzittenden van de stoeprandenzoeker goed moeten oppassen.

De EuroNCAP heeft weer een rits auto’s geofferd aan de sterrengoden. De Volvo S90 en V90 kregen – compleet in de lijn der verwachtingen – vijf van de vijf sterren. De Ford Mustang kreeg er slechts twee. Een Suzuki Baleno of een SsangYong Tivoli scoort nog beter.

Is het rijden in de Ford Mustang een doodvonnis? Niet direct. Voor de veiligheid voor volwassen inzittenden scoort de burnoutmachine 72 procent. Voetgangersveiligheid zelfs 64 procent. Het grote manco zit hem in de veiligheidssystemen. Of eigenlijk het gebrek aan.

Automatische rem- en waarschuwingssystemen ontbreken bijvoorbeeld. Op dat vlak scoort de Mustang slechts 16 procent. En dat haalt het gemiddelde flink omlaag. Wij zetten die systemen toch altijd uit. Ze reageren nog heftiger dan je schoonmoeder op de passagiersstoel. Verder heeft de Ford Mustang nauwelijks veiligheidsvoorziening voor kinderen.

De score van twee sterren is van toepassing op de ‘oude’ Mustang. De vernieuwde Ford Mustang moet een stuk beter gaan scoren; dit model heeft wel allerlei bemoeierige systemen waar de EuroNCAP gek op is.

Crashtest Ford Mustang

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie