Het ondenkbare is gebeurd – Audi heeft geleerd te delen en leent zijn befaamde vijfcilinder uit aan Cupra. De 2,5-liter turbomotor ligt in de Audi RS 3, RS Q3 en de TT RS. Een verjaardagscadeautje, want Cupra viert vandaag zijn derde verjaardag. Officieel heet het eerste vijfcilinder-model van het Spaanse merk de Cupra Formentor VZ5. Hierbij staat VZ voor veloz, wat Spaans is voor snelheid.

De Cupra Formentor VZ5 is 10 pk minder krachtig dan de modellen van Audi, het koppel is gelijk. De 2.5 TSI produceert 390 pk en 480 Nm. Het vermogen gaat naar alle wielen en de 0-100-tijd is hierdoor 4,2 seconden. De Formentor met de 2,0-liter viercilinder produceert 310 pk en gaat in 4,9 seconden naar de 100. Best wel een verschilletje, dus. Cupra monteert 18-inch remmen in de 20-inch wielen. De zogenoemde Cupbucket-stoelen zijn nieuw voor de VZ5.

Komt de Cupra Formentor VZ5 naar Nederland?

De Nederlandse importeur van Cupra stuurde geen bericht uit van de Formentor VZ5. Een woordvoerder van Cupra in Nederland laat weten aan TopGear: ‘Aanvullende informatie voor de Nederlandse markt volgt in een later stadium.’ Het Spaanse merk plant een productie van slechts 7.000 exemplaren. De Cupra Formentor VZ5 zal dus hoe dan ook aan de zeldzame kant blijven. Laat jij er een Audi RS 3 voor staan?

Reacties

  • Moi heeft op 22 februari 2021 geschreven:

    Mijn eerste gedachte: het is een Citroen. En dat is geen compliment. Niet mijn ding.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)