Dat de Cybertruck van Tesla populair is, was al wel duidelijk. Ondanks de stortvloed aan kritiek na de onthulling, werd hij al zo’n kwart miljoen keer besteld. En blijkbaar zijn er ook mensen die hem proberen na te maken. Nou zullen ze daar bij Tesla niet heel blij mee zijn, maar het is wel een compliment. Helaas wordt de Cybertruck niet toegelaten in Europa omdat hij niet aan de veiligheidseisen zou voldoen. Nu is er een Cybertruck-replica gespot in Rusland, dus misschien is er toch nog hoop voor de Europese liefhebbers.

Waarom mag hij niet naar Europa komen? Het design zou niet veilig zijn voor voetgangers en de ontbrekende kreukelzone werkt ook niet mee. Tesla gebruikte voor de Cybertruck extra hard staal. Dit materiaal geeft niet mee bij een aanrijding met een persoon of ander voertuig, en daar houdt de Europese regelgeving niet van.

Deze Cybertruck-replica werd gespot in Moskou. Ze zijn er snel bij, als je bedenkt dat Elon Musk de Cybertruck pas een maand geleden onthulde. Zelfs de lichtbalk werkt, en hij heeft zowaar een heus nummerbord. Anderzijds: het is niet ‘s werelds lastigste auto om na te bouwen.

Bekijk de Cybertruck-replica in actie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Тесла в Химках😆🤪😄

Een bericht gedeeld door Максим (@sukhotin.m) op

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear