Te veel om op twee handen te tellen, zoveel Ram 1500 pick-ups kom je tegen als je een middagje door Nederland rijdt. Dan zou je zeggen dat er best een markt moet bestaan voor een kleine rakker als de Dacia Duster pick-up, toch? Gun de muskusratbestrijders en boswachters ook hun verzetje. De versie op deze foto’s is bijna precies zoals wij ‘m zouden willen: wit met zwarte kunststoffen bumpers. Er is geen andere kleur mogelijk. We zouden alleen wat stoerdere zwarte velgen monteren.

De Dacia Duster pick-up werd eerst gebouwd door een derde partij, maar Dacia vond het zo’n goed idee dat ze hem zelf maar zijn gaan aanbieden. Eerst als een Duster Oroch met vier deuren en een tweede zitrij, maar nu met een grotere laadbak en maar twee deuren en twee zitplaatsen. Meer heb je ook niet nodig. Wat betreft motoren is het net zo makkelijk: je moet het doen met een 1,5-liter diesel met 115 pk. Wil je iets anders, dan heb je pech.

In Roemenië kost de Dacia Duster pick-up omgerekend zo’n 22.000 euro. Er zijn geen plannen om het ding naar Nederland te halen. Daar worden wij sip van, want een antiheld is altijd welkom.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie