Heb jij een bloedhekel aan andere verkeersdeelnemers, kogels, het milieu, gezien worden en eigenlijk gewoon alles? Mooi. Dan hebben we een pareltje voor je. Nu kun jij de eigenaar zijn van een gepantserde Daimler Ferret MK1 mét Nederlands kenteken. Veilig door Amsterdam-Zuidoost rijden doe je zo.

De Daimler Ferret MK1 komt uit 1965 en is in uitstekende conditie. De Rolls-Royce B60-motor loopt als een zonnetje en de APK is nog geldig tot de volgende zomer. Jij en een persoon naar keuze kunnen plaatsnemen in het pantservoertuig en praten via de intercom. Spotify over de radio pompen, zit er dus niet bij.

De kolos heeft slechts 7.505 kilometer gelopen en drinkt graag benzine. De Britse zescilinder pompt 82 pk uit en moet daarmee 3.323 kilo van zijn plek brengen. Gelukkig komt de Daimer Ferret MK1 uit 1965 en is hij belastingvrij.

De pantserwagen is van oorsprong een Brits verkenningsvoertuig. Daimler bouwde 4.409 exemplaren van de Ferret. Wapens ontbreken, maar je krijgt wel een reservewiel en een joekel van een boodschappenkrat achterop.

De Daimer Ferret MK1 kost je 28.950 euro, maar dan bespaar je wel flink op wegenbelasting en kogelwerende vesten.

Advertentie

Reacties

  • Glenn de Beer heeft op 7 november 2018 geschreven:

    Hoi,wat een supermooie verkenningsvoertuig!Nu is m’n vraag met welk rijbewijs mag je deze besturen?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie