Davilex Games, de ontwikkelaar van het onvolprezen A2 Racer, bestaat al eventjes niet meer. Tussen 1997 en 2006 pompte de kleine gamemaker uit Houten meer dan 30 spellen de wereld in. Niet alleen behaalden ze successen in eigen land: London Racer en deel twee daarvan werden meer dan 600.000 keer verkocht in het VK. Dat klinkt als reden genoeg om toch nog een poging te wagen, en wel met een idee dat wij zojuist hadden (met wat inspiratie van een betrokken tipgever – je weet wie je bent): Avondklokracer.

Wat is een avondklokracer?

Sinds de ingang van de avondklok in Nederland meldt de politie met enige regelmaat dat ze bekeuringen hebben uitgeschreven aan bestuurders die bijzonder hoge snelheden reden. In de verklaring vertelden de bestuurders dat ze nog vóór 21:00 uur thuis wilden zijn vanwege de avondklok. Al snel werden deze bestuurders gebombardeerd tot avondklokracers. Je ziet de overeenkomsten met A2 Racer, niet?

Hoe zou het spel eruit moeten zien?

Uiteraard speelt het zich af in Nederland en de races beginnen tussen 20:00 en 21:00 uur. Misschien nog een sluipmissie na 21:00 uur voor de afwisseling? Het doel is dan om binnen de tijd van A naar B te geraken. Door te racen, verzamel je punten die je kunt spenderen aan onderdelen voor je auto of kunt besteden aan charisma en overtuiging. Zo kun je je in het spel onder een boete uit praten.

We verwachten middelmatige graphics en dito speelbaarheid. Hilarische pseudoniemen voor moderne auto’s mogen niet ontbreken. We doen alvast wat voorzetjes: Lord Hocus, Volkswagger Hup, Bamborghini Lavendeldoor, Hummus HI. Oh, en we verwachten wel een kladblokbestandje ergens in de mapjes van de games waarmee we de specificaties en prijzen van de auto’s kunnen aanpassen. Of kende je die cheat nog niet?

En wie gaat dat maken?

Davilex Games bestaat misschien niet meer, maar Davilex nog wel, in zekere zin. Na de sluiting van de spellentak focusten ze zich op bedrijfssoftware. In 2007 nam het Noorse bedrijf Visma de toko over, maar onder de naam Davilex wordt nog altijd boekhoudsoftware verkocht. Er werkt vast nog wel iemand die met weemoed aan die tijd terugdenkt en deze game op poten wil zetten. Wij haken graag aan voor onafhankelijk advies.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)