Aston Martin is van plan om negentien klassieke DB4 GT Zagato’s te herbouwen. Waarom? Waarom niet? De DB4 GT Zagato blijft één van de mooiste Astons ooit en was het resultaat van de samenwerking met Zagato in de jaren ’60. De DB4 GT Zagato werd destijds ontworpen om het tegen Ferrari op te nemen.

HAMERS!

De afdeling erfgoed van Aston Martin gaat nu de uitdaging aan om de nieuwe, oude DB4’s te herbouwen, met… hamers. Jazeker, TopGears favoriete gereedschap is dus in goede handen. Aston zal natuurlijk ook gebruik maken van moderne technieken maar in de meeste gevallen: hamers.

‘De carrosserieplaten van de DB4 GT Zagato zijn met de hand geklopt. Elke plaat wordt gevormd van platte vellen aluminium van 1,2 millimeter dik . Deze techniek staat voor de wereldklasse van ons vakmanschap en zijn technieken die 60 jaar geleden normaal waren’, vertelt Aston.

De aluminium platen zijn gemonteerd op een buisvormig chassis. En dit is het goede nieuws: hij is volgens Aston ‘geschikt voor op het circuit’. Hamers en circuitwerk? Hier, neem ons geld.

De DB4 GT Zagato heeft een zes-in-lijn motor die 385 pk produceert. Driehonderd en vijfentachtig pk! Er zit ook een handbak in met vier versnellingen en al het vermogen gaat naar de achterwielen. Er is zelfs een gelimiteerd slipdifferentieel.

Een Italiaanse romance

‘In combinatie met de nieuwe schoonheid van de wonderlijke DBS GT Zagato, zijn de DB4 GT Zagato Continuation auto’s die hier met de hand gemaakt worden, een unieke en passende viering van Aston Martins 60-jarige liefdesverhaal met deze ongeëvenaarde Italiaanse icoon’, vertelt opperchef van Aston Martin Works, Paul Spires.

Oh ja, de DBS GT Zagato. Omdat de DB4 GT Zagato onderdeel is van het pakket, krijg je voor omgerekend 8,4 miljoen euro (exclusief belastingen), beide auto’s. Je krijgt dus een nieuwe, oude Zagato uit de jaren ’60 en een gloednieuwe DBS GT Zagato. Koopje, toch?

De DB4 Zagato zal aan het einde van het jaar klaar zijn en de DBS Zagato zal pas in 2020 klaar zijn. Er zullen slechts negentien setjes beschikbaar zijn voor de wereld.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie