Volgens Seat moeten we er meer op uit in onze auto’s om de spectaculairste wegen ter wereld te ontdekken. En wij geven ze groot gelijk. Wat gaat er nu boven genieten van fenomenaal uitzicht terwijl je een stel heerlijke bochten pakt. Om je op weg te helpen stelde Seat een lijstje samen met de 10 spectaculairste wegen ter wereld. Dus download je favoriete driving songs en begin met plannen. Met dit lijstje van spectaculairste wegen ben je wel even bezig.

01. Transfagarasan, Roemenië

Velen vinden het één van de spectaculairste wegen van Europa, op z’n minst. Met een lengte van 90 kilometer meandert hij door het ruige berglandschap van de Karpaten. De omgeving is schitterend en je komt ook langs kasteel Poenari, dat mogelijk de woning was van de prins die Bram Stoker inspireerde voor Dracula. Opgelet: meestal blijft de weg van eind oktober tot juni gesloten vanwege sneeuw.

02. Stelvio-pas, Italië

Gelegen op een hoogte van 2.757 meter is het de hoogste verharde bergpas in de oostelijke Alpen. Hij dankt zijn bekendheid aan het prachtige landschap en de 48 haarspeldbochten in slechts 24 kilometer bij een stijgingspercentage van 7,6 procent. Wielerfans kennen de klim goed als onderdeel van een van de lastigste etappes van de Giro d’Italia.

03. Furka-pas, Zwitserland

Deze pas raakte populair nadat hij een rol speelde in de James Bond-film Goldfinger uit 1964. Hij doorkruist route 19 en is één van de dertig hoogste bergpassen van Europa. Door de ligging midden in de Zwitserse Alpen zijn spectaculaire uitzichten gegarandeerd, waaronder een blik op de Rhône-gletsjer.

04. Route Napoléon, Frankrijk

Deze weg is 325 kilometer lang en onderdeel van de N85 richting Parijs. Van Golfe-Juan aan de Rivièra tot Grenoble aan de voet van de Alpen gaat het door de regio’s Provence-Alpes-Côte d’Azur en Rhône-Alpes, waarbij je grote wegen kruist en door pittoreske plaatsjes komt. En die naam? Het is een deel van de route die Napoléon aflegde om na drie jaar ballingschap zijn troon op te eisen.

05. Romantische Strasse, Duitsland

Een weg van 400 kilometer van Würzburg naar Füssen in Beieren. Je komt door zestig dorpen en steden, waar je je kunt vergapen aan kerken, kathedralen, kastelen en kloosters. Fraai zijn de middeleeuwse plaatsjes als Dinkelsbühl, de wijngaarden en de uitlopers van de Beierse Alpen, waar de rit eindigt. zijn. Een greep uit de spectaculairste wegen op aarde, met als belangrijkste criterium: daar geniet je het meest van je auto!

06. Desfiladero de la Hermida, Spanje

Met 21 kilometer is deze kloof in Cantabrië de langst gerekte van Spanje. Je komt er via de slingerweg N621 en er zijn diverse uitkijkpunten met geweldig zicht op de kalkstenen rotsen, waarvan sommige wel 600 meter hoog zijn.

07. Atlanterhavsveien, Noorwegen

De Atlantische weg is 8,72 kilometer lang en telt acht bruggen, die diverse kleine eilanden met elkaar verbinden: een perfecte combinatie van natuur en techniek. Je bevindt je slechts een paar meter boven het zeeniveau van de Atlantische Oceaan, wat het tot een psychologische uitdaging maakt voor automobilisten met lef.

08. Ruta 40, Argentinië

Een van ’s werelds hoogstgelegen wegen, tot ruim 5.000 meter boven zeeniveau bij de bergpas Abra del Acay. In 5.200 kilometer ga je van zuid naar noord, parallel aan het Andes-gebergte, waarbij je door 21 nationale parken komt en 18 grote rivieren oversteekt. In het zuidelijke Patagonië is het bovendien één van de meest desolate wegen ter wereld.

09. Great Ocean Road, Australië

Een snelweg van 243 kilometer langs de kust van de Australische staat Victoria, met bezienswaardigheden als de London Arch of de Twaalf Apostelen, kalk- en zandstenen rotsformaties die het resultaat zijn van miljoenen jaren erosie, te zien vanaf de hoge klippen bij de Atlantische Oceaan. Onderweg kom je door vissersdorpen, regenwouden en nationale parken.

10. Route 66, Verenigde Staten

Ook bekend als Mother Road en inspiratiebron voor zonder twijfel de meeste films in de geschiedenis, zoals Easy Rider en Duel en een scène uit Grease. Hij strekt zich uit over 4.000 kilometer en voert door zeven staten, te beginnen bij Chicago in het oosten en Santa Monica in westelijk Californië. Een van de meest mythische wegen van de planeet.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie