ASTON MARTIN RED BULL VANTAGE

Deze auto bewijst dat luie speciale edities ook vandaag de dag nog bestaan. Aston onthulde recent een op een energiedrankje geïnspireerde Vantage, gesigneerd door F1-coureurs Ricciardo en Verstappen. Leuk uitgevoerd hoor, maar het blijft een bijna gepensioneerde auto die het jongste F1-team toejuicht.

CITROËN C4

In 2007 vierde Citroën de vierde van Sébastien Loebs uiteindelijke negen WRC-titels met een opgedirkte hatch die onderhuids niet was aangepast. Er werden 400 auto’s uitgevoerd met rood en zwart leer, maar hij had slechts 177 pk toen een Ford Focus ST al 225 pk had.

AUDI R8 SELECTION 24H

Audi’s endurance-cv kent geen gelijke. Dertien Le Mans-overwinningen, een zege bij hun debuut in de 24 uur van de Nürburgring met de R8 LMS, en om dat luister bij te zetten, kregen we een R8 V10 Plus met een streepje op de zijkant. Waar zijn de racespoilers, waar is het kale interieur?

RENAULT TRAFIC FORMULA EDITION

Hier is het bewijs dat geen enkel voertuig veilig is voor een aanval van slechte Formule 1-marketing. In 2015 werd de Nederlandse markt getrakteerd op een Renault-busje met een alcantara stuur, 17-inch velgen, stickers, kuipstoelen en een heuse dieselmotor met 140 pk.

Mercedes A-klasse Petronas Motorsport

Misschien moesten ze de tijd doden tot hun F1-achtige hypercar er is, maar bij Mercedes bedachten ze dat het leuk zou zijn om wat Petronas-groene vleugels en strepen op een A-klasse diesel te plakken. Maar op de ballistische AMG A 45 is deze uitvoering niet te bestellen.

Rover 200 BRM

De Rover 200 supermini, de favoriete auto van bejaarden, kreeg in 1997 een op de jaren-zestig Formule 1 geïnspireerde oppepper met een oranje neus en geruite rode stoelen. Aanvankelijk kostte het apparaat dik 20.000 euro, maar toen Rover erachter kwam dat oranje en rood met elkaar vloeken, ging er ineens 5.000 euro af.

FIAT STILO SCHUMACHER

Michael Schumacher won alle achtereenvolgende Formule 1-wereldkampioenschappen van 2000 tot en met 2004. In 2005, toen zijn dominantie ten einde kwam, werd Fiat ineens wakker en produceerde een eerbetoon in de vorm van een lauwe hatch: een Stilo met 2,4-liter vijfcilinder. Die was lollig noch snel, en er werden er maar 200 van gemaakt.

INFINITI FX VETTEL EDITION

Alarm qua vergezochtheid: Infiniti is eigendom van Nissan, dat in bed ligt met Renault, en zij maken weer de motoren voor de Red Bull F1-auto’s. Alle reden, dus, voor een monsterlijke über-SUV met koolstofvezel spoilers, 420 pk, een 5,0-liter V8 en de naam van Vettel achterop. Kost een fortuin, maar dan rijd je ook echt voor aap.

MG 6 BTCC EDITION

Toen MG in 2012 de BTCC-titel wilde grijpen, kwam het met een gestreepte hatchback die een ‘elektronisch begrensde top van 190 km/u’ had. Gordon Sheddens Honda Civic won het kampioenschap, en MG is in het VK inmiddels gestopt met het bouwen van auto’s.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie