Bestaan er mensen die de Lamborghini Estoque niet cool vinden? Het is waarschijnlijk de coolste Lamborghini van de afgelopen vijftien jaar die er nooit kwam. Designer Filippo Perini zal er ongetwijfeld ook een beetje van gebaald hebben, maar hij krijgt nu een kans om het goed te maken. De voormalig Lamborghini-ontwerper komt nu met deze Aehra Sedan.

Een Estoque is het zeker niet, maar het had zomaar een elektrische sedan van Lamborghini kunnen zijn. Met wat Porsche-genen achterop. Interessant om te zien is hoe de designer de conventionele motorkap weglaat. Logisch, want zonder grote V8 of V12 is zo’n lange motorkap niet meer nodig. Een beetje Mercedes EQS kun je er ook wel in herkennen.

De Aehra Sedan haalt 800 kilometer

De aerodynamische vorm draagt bij aan een actieradius van 800 kilometer. Exacte specificaties zijn nog niet bekend. Voorlopig is de Aehra Sedan er ook nog niet, want pas in 2026 moeten de eerste klanten hun auto krijgen. Hetzelfde geldt voor de Aehra SUV. Maar je mag gerust een hoop vermogen verwachten en geinige acceleratiecijfertjes. Met een bijpassend prijskaartje.

De naam verandert misschien nog, de auto niet

Het merk belooft dat de auto’s die ze straks gaan verkopen vrijwel ongewijzigd zullen zijn; wat je hier ziet, zie je straks op de weg. Die dubbele vleugeldeuren zijn dus niet alleen voor het studiemodel gemonteerd. De naam ‘Sedan’ zal misschien nog wel veranderen. Het is natuurlijk de zoveelste aspirant-autofabrikant met wilde plannen, maar stiekem hopen we wel dat dit gekke ding het gaat halen. Zou leuk zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie