De bekendste vuilgebekte chef ter wereld heeft niet alleen een uitstekende smaak in de keuken, ook de auto’s van Gordon Ramsay mogen er zijn. Hij nam zijn Engelse collectie auto’s (wat impliceert dat hij op andere plaatsen op de wereld ook auto’s heeft staan) nog nooit allemaal tegelijk mee naar het circuit. Hoog tijd, dus. Dat vond hij ook, daarom besloot hij een circuitdag op Brands Hatch te organiseren met zijn vrienden en familie. Voor de eerste keer ooit gaat hij de auto’s op volle snelheid laten draaien. We zijn benieuwd hoe dat hem gaat bevallen.

De beroemde tv-chef bezit een hoop snel blik en staat al jaren bekend als een ware Ferrari-liefhebber. Zijn laatste aanwinst is een gitzwarte Ferrari Monza SP2 met een rood interieur. In de garage van Gordon Ramsay staan zeker vijftien Ferrari’s. Nu ziet hij voor het eerst de prachtige collectie op een rijtje staan, en hij lijkt er zelf van te verschieten. ‘Om al mijn schatjes bij elkaar te zien op het circuit. Prachtig’, zegt hij wanneer hij het circuit betreedt.

Het eerste ritje dat Gordon maakt, is in zijn McLaren Senna, waarvan er wereldwijd maar 500 rondrijden. ‘Het is net alsof ik in de snelste achtbaan ooit rijd.’ Dat is ook wel te merken, want hij komt de auto letterlijk uit gekropen na zijn eerste circuitritje. ‘Dit is de eerste keer dat ik naar bed zou willen met een auto’, zegt hij nadat hij de Senna kust. Nu is de Porsche 918 Spyder aan de beurt, die zijn inzittenden overweldigt met een hybride aandrijflijn met een 4,6-liter V8 als middelpunt.

Andere auto’s van Gordon Ramsay zijn een Aston Martin DBS Superleggera, Ferrari 488, Ferrari F12tdf, Ferrari Maranello Superamerica, Ferrari 812, Ferrari 355 GTS , BAC Mono en een McLaren 675LT Spider. Zijn favoriet blijft toch de LaFerrari Aperta. Oh, en hij heeft ook nog een dichte LaFerrari. Zou er nog een slaapkamertje over zijn in huize Ramsay? Wij laten ons graag adopteren.

Bekijk hier de auto’s van Gordon Ramsay

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie