Als we een minder nette website waren, dan hadden we de titel ‘van autopoetser naar zeepjesraper’ gebruikt, maar dat zouden wij natuurlijk nooit doen. Een bekende hardrijder (die we uit privacyoverwegingen Meneer Fabrieksnieuw zullen noemen) is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Ook is de ondernemer zijn rijbewijs anderhalf jaar kwijt.

Volgens de politie reed voormalig Lambo-eigenaar vorig jaar maart tussen de 314 en 318 km/u toen hij over een hobbel vloog en de controle kwijt raakte. Waar hij normaal aan de buitenkant aan de slag gaat met klei, gebeurde het kleien waarschijnlijk nu ergens anders. De polijster tolde driehonderd meter voordat hij tot stilstand kwam. De inzittenden stapten zonder krassen uit, maar geen shampoo ter wereld die de Aventador nog toonbaar kon maken.

Moet de poetsmiljonair de bak in?

De voorwaardelijke straf houdt in dat de Lamborghini-rijder pas de cel in moet als hij zich niet aan de voorwaarden van zijn straf houdt. Hij moet dus wel stipt op tijd komen om de uurtjes van zijn taakstraf te poetsen en daar moet hij niet te veel emmeren. Volgens Omroep Brabant is de straf zo hoog omdat de rechter een ‘signaal wil afgeven aan de verdachte en aan de maatschappij dat dit verkeersgedrag onacceptabel is’.

Reacties

 • Chris heeft op 7 november 2023 geschreven:

  In Duitsland zijn de wegen veel slechter en daar mag men op veel trajecten nog ongelimiteerd snel rijden, toch gebeuren daar zelden ongelukken met supersportwagens, waarschijnlijk omdat men daardoor met meer ervaring rijdt.

  De betuttelende te lage maximumsnelheid in NL overdag (notabene even laag als 50 jaar geleden, terwijl de auto’s nu veel beter, veiliger en comfortabeler zijn), leidt tot mensen die nauwelijks ervaring met sneller rijden hebben en die daarvoor bang zijn en daarom roepen om digitale begrenzing, wat juist onveilig is bij inhalen. Hoog tijd dat de maximumsnelheid overdag weer naar 130 km/h gaat, zodat ook de bangerikken aan wat hogere snelheden wennen.

  Reageer
 • maurice heeft op 7 november 2023 geschreven:

  denk wel dat hij beseft dat dit anno 2023 niet meer kan in NL
  Het auto motorsport gebeuren is voorbij op de nederlandse wegen.
  op termijn rijden we allemaal met digitale begrenzing en kun je je porsche alleen nog tentoon stellen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)