Dodge’s losgeslagen ultra muscle car is hier: de Dodge Challenger Demon. En hij doet serieus wheelies. De Dodge Challenger Demon is bij uitstek de meest gehypete auto van dit decennium. En Dodge levert. Het is niet zomaar een opnieuw opgewarmde Hellcat; het is een compleet krankzinnig model dat je huidige beeld van wat een muscle car kan verplettert. Dodge ontwikkelde 97 nieuwe onderdelen en demonteerde een hele rits andere delen. Daarom weegt het duivelsgebroed 90,7 kilo minder dan de Hellepoes.

Wat is er zo bijzonder aan de Dodge Challenger Demon?

Laten we beginnen met waarvoor je hier gekomen bent: 840 pk en 1.040 Nm koppel uit een volbloed Amerikaanse 6,2-liter V8. In 2,3 seconden knalt de Dodge Challenger Demon naar de 96 km/u (60 mp/u). Dat is sneller dan welke andere productie-auto ooit. Zelfs sneller dan Tesla. Voor de gigantische som van 1 dollar (nee, echt) krijg je de ‘Demon Race Kit’ erbij. Hierin zitten twee dragrace-achterbanden en twee kleinere, lichtere voorwielen. Als je deze monteert, maakt je Dodge Challenger Demon wheelies. De demonische Dodge staat in het boek van Guinness World Records met de langste wheelie van een productieauto ooit. De kwartmijl doet de Demon in 9,65 seconden en na die paar seconden rijdt hij 225 km/u.

Meer bizarre feitjes, meer!

Oké! De Dodge Challenger Demon produceert 1,8 G bij het accelereren. Dat is het hoogst gemeten aantal G-krachten van een productieauto. Om het spervuur aan records te overtreffen: de National Hot Rod Association heeft de Demon al bij voorbaat verbannen van zijn circuits. Gewoon, omdat de auto té snel is. Gelukkig is de Dodge Challenger Demon er niet enkel voor dragracen. Pas de instelling van de dempers aan, en de Demon is de snelste Challenger-in-bochten ooit. De topsnelheid slechts 270 km/u vanwege de banden. Dodge gaat per jaar ongeveer 3.000 exemplaren bouwen. Prijzen volgen nog. (Alsof iemand in Nederland zo’n ding gaat kopen…)
Advertentie

Reacties

  • car888lover heeft op 8 mei 2021 geschreven:

    wat een geweldige auto!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie