Eigenlijk zijn snelle stationwagens best logisch: als je toch een hoop geld neergooit én niet per se milliseconden van je rondetijden hoeft af te snijden, dan wil je er veel ruimte voor terug. Net als met huizen, dus. En stationwagens zijn op een andere manier ook net huizen. Als je ze in de fik steekt, doen ze het niet meer.

Als je op dit moment de duurste stationwagen van Nederland zou kopen en direct naar huis wilt rijden, ben je 264.181 euro kwijt. Ga je naar de dealer om je eigen verrijdbare hondenhok samen te stellen, dan kun je er ongetwijfeld meer geld in steken. Maar we hebben het hier dus over de duurste stationwagen van Nederland die je nú kunt kopen.

Voor je kwart miljoen euro krijg je een Porsche Panamera Turbo Sport Turismo. De teller staat op 0 kilometer en je krijgt er een stel fijne opties als bruin leer, keramische remmen, luchtvering, panoramadak en 21-inch Exclusive Design-wielen bij. Godzijdank zijn de onderhoudsboekjes aanwezig.

Hoe snel is de duurste stationwagen van Nederland?

De Porsche Panamera Turbo Sport Turismo vliegt in 3,6 seconden naar de 100 km/u. Het is daarmee nét niet de snelste stationwagen die je kunt kopen (dat is de Turbo S E-Hybrid Sport Turismo). De topsnelheid is 304 km/u. Voor de bloedstollende prestaties mag je de 4,0-liter V8 met 550 pk bedanken.

En hoe rijdt het?

Het onderstel is minstens zo verbluffend. Het is doorgaans bijzonder comfortabel, maar vindt het net zo leuk om akelige dingen met bochten uit te spoken. Een en ander kun je natuurlijk nog naar believen beïnvloeden met dat ronde knopje rechts op het stuur. Draai het naar Sport of Sport Plus en je auto verandert behoorlijk van karakter. Hij radicaliseert er nogal van, zullen we maar zeggen, maar dan op een goede manier. Kopen?

Advertentie

Reacties

 • Muilie heeft op 29 januari 2018 geschreven:

  ‘Godzijdank zijn de onderhoudsboekjes aanwezig’ met 0KM op de teller maakt dat toch geen ene donder uit? Of de teller is teruggedraait, dan is het dom dat er onderhoudsboekjes bij zitten 😉

  • Mattijn Nederend heeft op 30 januari 2018 geschreven:

   Dat was de grap…

   Reageer
  Reageer
 • Chris heeft op 26 januari 2018 geschreven:

  De duurste stationwagen van Nederland is waarschijnlijk ook de lelijkste, verschrikkelijk wat is dat ding lelijk van opzij!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie