Soms is het lastig om te bevatten met welk eisenlijstje iemand bij de dealer of veredelaar aanklopte. De eerste eigenaar van de duurste Volkswagen Transporter van Nederland wilde zich vermoedelijk in een Mercedes-Maybach wanen en tegelijkertijd zijn ruggengraat aan diggelen laten stuiteren door een zeer lage ophanging.

Het geluid van de voorlip die over drempels schraapt, moest onhoorbaar zijn door het nieuwe audiosysteem. De achterlichten moesten zo foeilelijk zijn dat de achterruiten volledig verduisterd moesten worden om de schaamte te verbergen. En geld speelde geen enkele rol.

Maar, eerlijk is eerlijk: wij zien onszelf best achterin (of voorin, want ABT gaf de bus 230 pk) de duurste Volkswagen Transporter van Nederland naar Zuid-Italië rijden. Misschien het Bilstein-schroefsetje een tikje omhoog schroeven. Hij knapt er niet van op, maar het rijcomfort ontstijgt het niveau ‘verlaagde Golf 3’ en je mooie ABT-spoilersetje blijft heel. Achterin geniet je van koude koffie en warme champagne dankzij een koelkast en een espresso-apparaat.

Wat kost de duurste Volkswagen Transporter van Nederland dan?

De Transporter 2.0 TDI komt uit 2011 en legde 85.000 kilometer af. Ga even zitten voor het prijskaartje: 119.000 euro. (mirror) Daar heb je drie gloednieuwe Volkswagens Multivan voor. Of een BMW M3. Of ga voor een van de vele andere prijzige Volkswagen busjes. Die zijn wellicht anders dan je nu verwacht.

Advertentie

Reacties

  • Nick de vries heeft op 1 april 2017 geschreven:

    Koude koffie warme champange

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie