In de zomer van 1958 kwam Fiat met de meest jolige Fiat 500 ooit: de Fiat 500 Jolly. Beter bekend als de Fiat 500 Spiaggina (want ‘spiaggia’ betekent ‘strand’ in het Italiaans en daar wordt iedereen vrolijk van, nietwaar) . Het zomerse ding was een opengewerkte 500 met rieten tuinstoelen voor de bestuurder en bijrijder.

Zestig jaar geleden dus. Tijd voor een klein partijtje. Daarom bouwt Fiat een moderne interpretatie van de Fiat 500 Spiaggina op basis van de nieuwe 500. Of nou, nieuwste. Omdat we vandaag de dag meer geven om niet-doodgaan, monteert Fiat ditmaal een rolbeugel en geen tuinstoeltjes, maar één volwaardige loveseat.

Achterin heb je precies genoeg ruimte voor een picknickmand. Als je een dak wil, moet je simpelweg niet zo zeuren. Krijg je niet. Veganisten kunnen er beter niet in rijden: vliegen happen met de besne-, eh, kleine voorruit is gegarandeerd.

Fiat gaat 1.958 exemplaren van de 500 Spiaggina bouwen. Een prijs is nog niet bekend. Vermoedelijk wordt het wel een collector’s item, dus snel toehappen als je de kans krijgt.

Advertentie

Reacties

  • Teun heeft op 6 juli 2018 geschreven:

    Overigens is op foto 4 een variant met langere voorruit te zien.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie