Hoe veel autofabrikanten adverteren nog de ruigheid van hun nieuwe model door ‘m in een commercial door de lucht te laten springen en volgas een zandduin te laten koppen? Weinig – want daar krijg je rechtszaken van.

Ford moet dus wel heel veel vertrouwen hebben in zijn product, wil het in het land van de aanklaagcultuur met een dergelijke video op de proppen komen. En dat vertrouwen heeft het merk uit Michigan. Want de vernieuwde Ford F-150 Raptor komt met een systeem dat ziet wanneer je in de lucht hangt.

Ford F-150 Raptor met sprongassistent

Voor het modeljaar 2019 hebben ze de Fox-dempers van de Ford F-150 Raptor nog verder verbeterd. Het Live Valve-systeem stelt de hardheid van de dempers continu bij om de veerweg van 33 centimeter maximaal te benutten. Het systeem merkt zelfs wanneer de pick-up in de lucht hangt, en zet de demping dan op maximale hardheid voor de best mogelijke landing.

Niet alleen voor korteafstandspiloten is Live Valve handig. Ford belooft comfortabeler weggedrag wanneer je met hoge snelheid over het onverharde boendert. En voor lage snelheden kun je nu Trail Control inschakelen; een soort kruip-cruisecontrol voor moeilijk begaanbare wegen zoals we dat kennen van de Toyota Land Cruiser.

De vernieuwde Ford F-150 Raptor komt einde dit jaar naar de Amerikaanse dealers. Wij willen er nog altijd eentje.

2019 Ford F-150 Raptor

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie