De originele Ford Mustang bezit nog altijd de titel van snelst verkopende sportcoupé ooit. Terug naar 1964 – je bent een Amerikaanse babyboomer en je wilt wat. En toen was daar plots de Ford Mustang. Hij was direct een succes: binnen één jaar verkocht Ford 680.000 exemplaren in de Verenigde Staten.

En vergeet niet dat het de jaren zestig waren. Het was een fenomenale prestatie die sindsdien nooit meer geëvenaard is. En zelfs vandaag de dag blijft de Ford Mustang goed presteren bij dealers. Voor het derde jaar op rij is Fords ponycar de bestverkochte sportcoupé ter wereld.

Het duurde even voordat Ford de cijfertjes had opgeteld, maar ze zijn er. In 2017 kwamen er 125.809 Mustangs (coupés en cabrio’s) uit de fabriek in Michigan rollen. Die werden vervolgens verdeeld over 146 landen. Nederlandse Mustang-fanaten kochten in totaal 45 stuks.

Waarom is de Mustang de bestverkochte sportcoupé?

De iconische uitstraling, prestaties, betrouwbaarheid, redelijke prijs (buiten Nederland) en bruikbaarheid liggen ongetwijfeld ten grondslag aan het succes. In Europa zijn er sinds 2015 iets meer dan 35.000 verkocht. Duitsland had in 2017 het grootste aandeel: 5.742 stuks. Als je buiten Europa gaat kijken, dan is de thuismarkt nog steeds de grootste. Van elke drie Mustangs die er worden gebouwd, blijven er twee in Amerika.

Chinezen vinden de Mustang ook best tof, zo blijkt uit de verkoopcijfers. Opvallend is het feit dat de meest gekochte uitvoering de GT Coupé is, met een vervuilende 5,0-liter V8. Zoals het hoort, dus. De vernieuwde Ford Mustang, die we onlangs in cabrio-vorm reden, zal ongetwijfeld zijn steentje bijdragen om de titel van bestverkochte sportcoupé te prolongeren.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie