Altijd al een Bentley Continental GT3-R willen hebben, maar gooien onbenullige zaken als ‘niet verhongeren’ of ‘de hypotheek kunnen betalen’ roet in het eten? De oplossing is hier! Je kijkt naar de goedkoopste Bentley Continental GT3-R ooit. Is hij dan gestolen of krom? Heeft hij motorschade of is er iemand in vermoord? Nee, nee, nee en nee. Deze Bentley Continental GT3-R is gebouwd in Japan. Met Japans staal. Door Toyota. Oké, het is gewoon een Toyota Supra.

De meeste ombouwschepsels zijn zo lelijk dat hun eigen moeder niet van ze houdt, maar het is onmogelijk om deze creatie te haten. Het werk lijkt uitstekend uitgevoerd, zonder kieren ter grootte van de Grand Canyon. Oké, hij is net iets te smal en de velgen zijn oerlelijk, maar de daklijn matcht redelijk met die van de echte Continental GT en de koplampen lijken echt uit de Britse fabriek te komen. Met speels gemak fop je een non-purist en bij je eerste date maak je ongetwijfeld indruk.

Niet van echt te onderscheiden dus?

Dat ook weer niet. Bij het interieur ga je nat. Waar je bij de Continental GT baadt in luxe en leer, moet je hier settelen voor veel Japans plastic, gebrek aan geluidsisolatie en matten uit een Mazda RX-7. Wel krijg je een driftknop op de handrem, waarbij het knopje ingedrukt blijft en de handrem niet omhoog blijft staan bij een dikke drift. Lastig daarbij is de absentie van een koppeling: het is een automaat. De foto’s in dit artikel zijn nog van de oorspronkelijk advertentie uit 2016.

De goedkoopste Bentley Continental GT3-R ooit verstopt de legendarische 2JZ-motor van Toyota. Helaas wel de variant zonder twee turbo’s. De 3,0-liter zes-in-lijn gooit 224 pk naar de achterwielen. Het extra gewicht van de conversie is niet bekend en daardoor is het gokken naar de specificaties. Op kenteken weegt de neppe Brit in ieder geval 1.400 kilo. De Toyota Supra kostte in 2016 nog 13.450 euro en hij mag nu weg voor 16.950 euro, waarbij het uiteraard mogelijk is dat er de afgelopen jaren geïnvesteerd is in de auto.

Advertentie

Reacties

  • Jeremy heeft op 30 januari 2020 geschreven:

    Jammer dat de verkoper niks van auto’s afweet aangezien er een dikke “V6” in ligt😂

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie