Januari: driften in de Focus RS

Het jaar begint uitstekend. We reden in de langverwachte en bij voorbaat al bejubelde vierwielaangedreven super-Focus: de nieuwe Ford Focus RS. Met Drift Mode!

Februari: Bugatti Chiron

Te beginnen bij de pk’s: dat worden er niet minder dan 1.500. Je zegt: ‘maar dat is niets zonder trekkracht’? Geen zorgen: 1.600 (!) Nm is beschikbaar vanaf 2.000 toeren per minuut. Ofwel: als er twee tegelijk optrekken in Duitsland en Amerika duurt een etmaal voortaan nog maar 23 uur.

Maart: Koenigsegg Regera

Na de conceptcar vorig jaar toont Koenigsegg in Genève nu de productieversie van hun Regera, de nieuwe koning van het internet met 1.500 pk en 2.000 Nm. Jazeker, dat is meer kracht dan de Bugatti Chiron – en hij heeft niet eens vierwielaandrijving.

Maart: Lamborghini Centenario

Je hebt verjaardagen, en dan heb je Lamborghini-verjaardagen. Aangezien het 100 jaar geleden is dat grondlegger Ferruccio Lamborghini het levenslicht zag, vindt men het in Sant’Agata een goed moment om de allerkrachtigste toro ooit uit de stal te laten ontsnappen. Dit is de Lamborghini Centenario.

Mei: eindelijk rijden in de Giulia

We moesten het jaren doen met de wel-oké Giulietta of de net-niet 4C en kunnen met grote opluchting vertellen dat de Giulia geweldig is, zonder mitsen en maren.

Mei: Max Verstappen wint de GP van Spanje

Max Verstappen heeft het ongelooflijke gepresteerd: hij bekroonde zijn debuut voor het team van Red Bull Racing meteen maar met een nu al historische overwinning. Mei was een mooie maand.

Juni: Lancia is eindelijk dood

Het was ooit een prachtig merk met legendarische auto’s als de Stratos en de Delta Integrale. De laatste jaren waren het niets meer dan veredelde Fiatjes of Chryslers met een andere badge. Een zwaar onwaardig einde voor een merk met een prachtige historie. Goed dat het nu voorbij is. Rust zacht, Lancia.

Juni: één tweet van Elon Musk kost Samsung 510 miljoen euro

‘Panasonic is onze enige batterijenleverancier’, tweette de CEO van Tesla Motors. Het resultaat was een koersdaling van 8 procent voor Samsung met een waarde van 510 miljoen euro. Oepsie.

Juni: Porsche wint na een bizarre ontknoping Le Mans

Vijf minuten voordat de 24 uur erop zit, gaat alles nog goed bij Toyota, de champagne wordt al koud gezet. Maar op Le Mans kan zelfs in de laatste ronde nog van alles gebeuren. En ook vijf minuten voor tijd. Echt waar. VIJF minuten voordat de race voorbij is, kapt de Toyota TS050 ermee en kruipt op Prius-snelheid de baan over. Porsche wint.

Juni: de nieuwe Porsche Panamera

De vorige Porsche Panamera was een vrij lomp en lelijk ding. De nieuwe is nog beter opgedroogd dan dat ene meisje/jongetje waaraan je – achteraf bezien – net wat meer aandacht had moeten geven in de brugklas. De tweede generatie Panamera oogt een stuk slanker en zeker het achterkantje komt een stuk beter uit de verf.

Augustus: Mazda RX-9 komt!

Vorig jaar liet Mazda de RX-Vision zien. De bloedmooie conceptauto gaf toen een voorproefje hoe een nieuwe wankelauto eruit zou zien. Deze zomer waren we als een kind zo blij: Mazda zou de auto in productie nemen. Blijkt achteraf allemaal onzin te zijn. Stom.

Augustus: rijden in de Audi SQ7

De Audi SQ7 komt erin als een gigantische diesel-sloophamer. De meest ongelofelijke diesel sinds tijden. Dat iets zo groot en zwaar als de Q7 zo onvoorstelbaar snel kan zijn en zo strak op de weg kan liggen – als we het niet hadden meegemaakt, hadden we het niet geloofd. Een surrealistische ervaring

September: Alfa Romeo Giulia zet nieuw Nürburgring-record

Zeven minuten en tweeëndertig seconden. Zo lang doet de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio over een rondje Nürburgring. Een vereiste is dan wel een dappere coureur die het circuit beter kent dan jij je achtertuin.

September: Lekker spelen met Forza Horizon 3

We namen afscheid van vrienden en familie. We sloten onszelf op met Forza Horizon 3. Sinds we in juni de eerste trailer zagen, konden we niet wachten om het contact met de buitenwereld te verbreken en vier dagen non-stop de nieuwste Forza te spelen. Eindelijk was het zover.

Oktober: Man parkeert BMW M3 in zijn woonkamer

Terwijl orkaan Matthew snel richting Florida afstormde, moest Randy snel iets bedenken om zijn geliefde BMW E30 M3 te beschermen tegen stormschade. Een garage heeft Randy niet (een bed blijkbaar ook niet). Wél twee openslaande deuren. De keuze was snel gemaakt.

November: Verrotte Polo wordt teruggevonden als GTI

Waarom je een verrotte Volkswagen Polo zou stelen, is ons een raadsel. Wellicht waren de boefjes een stel opportunisten die een kans zagen en er het beste van maakten. Letterlijk, want het gevalletje Polio hieronder werd omgetoverd tot GTI.

December: Rosberg stopt met F1!

Ineens verschijnt er een compleet onverwacht bericht op Facebook: Nico Rosberg stopt met F1. Op zijn persoonlijke Facebookpagina vertelt de wereldkampioen dat hij zijn doel bereikt heeft: het worden van wereldkampioen F1. Nu stopt hij op zijn hoogtepunt.

December: laatste maand scheve bijtelling

Je moet nog heel, heel, heel snel zijn als je een leasebak wilt met 15 procent bijtelling. Want volgend jaar is het eindelijk afgelopen met de scheve bijtelling. Alles waar ook maar één gram CO2 uitkomt, gaat naar de 22 procent. Dus je kunt volgend jaar weer de auto leasen die je wilt en niet eentje die fiscaal aantrekkelijk is. Laat die grijze Golf dus lekker staan en haal een interessante auto in een mooi kleurtje.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie