Hyundai in Portugal is een onverwachtse bron van vermaak. De Hyundai Kona heet in het land van de bekende dessertwijn Kauai, dit om redenen die we niet vóór de bedtijd van kleine kinderen kunnen uitleggen. Maar als je naar de site gaat en de browser vertaalt het Portugees automatisch, dan zie je ook dat ze een model hebben dat Kerstman heet. Heel toepasselijk voor nu.

Update 07/03: Lees meer over de nieuwe Hyundai Kona Electric voor 2023

Maar goed, laten we niet teveel afdwalen, want de Hyundai Kona is helemaal vernieuwd. Best bijzonder, want in de zomer van 2021 kwam al eerder een grondig vernieuwde versie van de SUV. Deze Kona is als het goed is volledig nieuw en met een – als je het ons vraagt- erg gaaf design. De nieuwe Kona kan zo het spel Cyberpunk 2077 in, als de makers niet al een dealtje hadden met Porsche.

De aandrijflijnen van de nieuwe Kona

De Kona komt als volledig elektrisch model en als hybride zonder stekker. De technische specificaties wil het merk nog even niet verklappen. Wel kan Hyundai vertellen dat de nieuwe Kona 150 millimeter langer is, 25 millimeter breder en dat de wielbasis 60 millimeter toegenomen is. Vooral de wielbasis kun je best weleens gaan merken als passagiers op de achterbank.

De nieuwe Hyundai Kona is ontwikkeld als elektrische auto en later is daar de versie met een benzineversie bij bedacht. Dit betekent dat de EV-versie dus extra goed is – of de benzineversie iets minder. Net wat jij wilt. Het interieur is redelijk in de lijn der verwachting: een doorlopend scherm, sfeerverlichting en volgens Hyundai is de achterbank heel ‘urban’. Binnenkort meer info over de nieuwe Kona.

Hyundai Kona Electric facelift

Zo zag de oude Kona eruit

Die eigenlijk zo oud nog niet is

Reacties

 • Henkie heeft op 21 december 2022 geschreven:

  Mooi is anders. Dan liever een e-Megane of een ID.3.

  Reageer
 • Blegh heeft op 20 december 2022 geschreven:

  Lelijk!!

  Reageer
 • Ikke heeft op 20 december 2022 geschreven:

  Totaal generiek uitwisselbaar design. Zal vast verkrijgbaar worden in allerlei varianten en daarmee voor veel mensen een optie zijn. Met andere woorden: dit is een Opel Kadett net als zijn broertje Niro. Zeker niet de beste keuze, maar bij gebrek aan inspiratie bij kopers alsnog populair.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)