De BMW M8 Competition is de krachtigste productie-BMW ooit gebouwd. De 4,4-liter V8 produceert 620 pk en met het optionele ‘Drivers Package’ groeit de topsnelheid naar 305 kilometer per uur en de sprint naar het legale snelwegtempo is 3,2 seconden. Een mooie basis om nog meer vermogen uit te pulken, dus. En zo bouwde Manhart de snelste M8 Competition ter wereld. Dat is tenminste wat ze claimen. Ze bouwen tien van deze ‘Manhart MH8 800’, en de eerste staat nu te koop.

Manhart laat het vermogen groeien naar 823 pk en 1.050 Nm koppel. De 0-100-tijd slinkt daarmee naar een onwaarschijnlijke 2,6 seconden. De 100-200-tijd is een kleine 5,7 seconden en een nieuwe uitlaat zorgt ervoor dat het een paar zeer vermakelijke secondes zijn. Vraag maar aan je vriendin hoe dat is. Het extra vermogen komt van opgewaardeerde turbo’s en nieuwe software voor de ECU. De versnellingsbak is verstevigd om het vermogen goed te kunnen verwerken.

De voorsplitter, achterste diffuser en nog wat frutsels zijn van koolstofvezel en Manhart monteert 21-inch aluminium wielen. De Manhart MH8 800 staat 30 millimeter lager dan een standaard M8 Competition. Dit zwarte exemplaar met gouden strepen reed 3.457 kilometer en mag nu naar de volgende eigenaar voor 187.394 euro zonder belastingen. Andere wensen? Dan bouwt Manhart een nieuwe voor je in de kleur die je wilt, maar dan zal de prijs nog wat hoger liggen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie