Al eerder kregen we de eerste beelden te zien van de nieuwste hatchback van MG en nu weten we wat we de prijs van de MG4 Electric in Nederland is. Voor een elektrische auto, is hij best gunstig geprijsd. Hij staat op het gloednieuwe platform van het moederbedrijf SAIC, komt in drie varianten – Standard, Comfort en Luxury.

Laten we beginnen bij het instapmodel, de Standard-uitvoering. De 51-kWh batterij zorgt voor een actieradius van 350 kilometer. De elektromotor produceert 170 pk. Kies je voor Comfort of Luxury, dan komt de MG4 Electric 100 kilometer verder dankzij een 64-kWh batterij. Het vermogen groeit naar 204 pk. Het koppel is altijd 250 Nm, ongeacht de uitvoering.

De MG4 Electric wordt de eerste auto in Europa op het nieuwe MSP-platform van SIAC. De batterij zou je bij een snellader in 40 minuten van 10 naar 80 procent kunnen laden. Deze nieuwe hatchback is tevens de aanzet om het gamma uit te breiden. In 2025 wil MG tot tien modellen in verschillende segmenten op de markt hebben, waaronder het sportsegment.

De indicatieve Nederlandse prijs van de MG4 Electric

Het automerk geeft vandaag een indicatieve prijs af voor de nieuwe elektrische hatchback. De MG4 Electric moet ongeveer 28.990 euro gaan kosten in Nederland. Een erg specifiek cijfer voor een indicatie, maar dit komt omdat het de prijs is van de hatchback in Frankrijk. Prijzen van de Comfort en Luxury-uitvoeringen zijn niet bekend gemaakt.

Reacties

 • Eric heeft op 21 september 2022 geschreven:

  Clio met Toyota achterwerk.
  Aangezien de meeste techniek voor Europese auto’s ook uit China komt,zou ik hier voor 30d serieus naar kijken, duurdere uitvoering compenseren met aanschafsubsidie, lijkt mij geen slechte aanbieding voor wie en auto nog zelf afrekent met spaargeld

  Reageer
 • Amnesty I. heeft op 14 september 2022 geschreven:

  Zoveel exportsubsidie. Zoveel Oeigoers dwangarbeid. Zo’n lelijke auto en nog steeds zo duur.

  Reageer
 • Teun heeft op 14 september 2022 geschreven:

  Jak wat een gedrocht.

  Reageer
 • Blegh heeft op 14 september 2022 geschreven:

  Hou die troep maar in China!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear