Had je meer dan tien jaar geleden de Carver One bestempeld als ‘te lollig om te falen’, dan waren we het met je eens geweest. Helaas was de prijs ‘te groot om niet te falen’. Meer dan 30.000 euro moest je overhandigen voor het malle ding en in 2009 viel het doek.

Maar gelukkig: het Nederlandse Carver keert terug, en ditmaal als een elektrisch voertuig en een uiterst schappelijke prijs van 7.990 euro. Kijk – now we’re talking. Eén kleine kanttekening: de nieuwe Carver heeft een topsnelheid van slechts 45 km/u. In feite is het dus een brommer, en acht mille voor een brommer is dan wel weer prijzig.

Hoe dan ook: een overdekte driewieler waar je het dak van af kunt halen, die geschikt is voor twee personen en die dankzij een ingenieus systeem kan kantelen in de bochten – net als een motorfiets – dat is bizar leuk. Geloof ons.

De herboren kantelmachine is veiliger, aerodynamischer en natuurlijk schoner. Hij komt 100 kilometer ver op één lading en bereikt z’n top van 45 km/u al binnen vier seconden. Carver mikt dit jaar op een verkoopcijfer van 500 exemplaren. Uiteindelijk willen ze 10.000 units wegzetten in Europa. Van de Carver One zijn destijds ongeveer 200 exemplaren verkocht.

Liever een vreemde driewieler met vleugels? Check dan even de Pal-V.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie