Het tijdperk dat het vermogen van een auto en verkoopargument was, komt tot z’n einde. Veel power wordt eerder de norm, in ieder geval in het hogere segment. Dat bewijst ook de nieuwste Lotus, wat tevens de eerste elektrische massaproductieauto is van het merk én de eerste SUV. Vandaag laat het merk de Nederlandse prijs van de Lotus Eletre weten, net als de specificaties en de uitvoeringen.

Hoe de nieuwe elektrische SUV eruit komt te zien, was al bekend. De definitieve specificaties, de uitvoeringen en de prijs van de Lotus Eletre waren nog niet bekend. Lotus laat vandaag weten dat de Nederlandse prijs van de Lotus Eletre minimaal 97.690 euro is. Dan heb je de normale Eletre met 603 pk en 710 Nm, plus een actieradius van 600 kilometer.

De Eletre S met hetzelfde vermogen kost 123.090 euro. Net als de instapper gaat deze in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is een acceptabele 258 km/u, al zul je dan wel vaker moeten laden. Bij de Eletre S krijg je geblindeerde ramen, instelbare sfeerverlichting, een beter audiosysteem, meer rij-assistenten en nog wat leuke extraatjes.

Specificatie en actieradius Lotus Eletre R

De snelste uitvoering is de Eletre R. De Nederlandse prijs voor deze Lotus is 153.090 euro, maar dan krijg je wel 905 pk en 985 Nm. De 0-100-tijd is een zeer rappe 2,95 seconden met een topsnelheid van 265 km/u. Lotus noemde dit eerder een hyper-SUV, wat redelijk terecht lijkt. De snelle elektrische SUV komt 490 kilometer ver op één acculading, als je rustig aan doet.

Alle uitvoeringen van de Lotus Eletre krijgen op elke as één elektromotor en ze delen allemaal dezelfde accu met een capaciteit van 112 kWh. Met een snelle lader kun je de auto in 20 minuten van 10 naar 80 procent opladen. De eerste modellen moeten in de zomer van 2023 naar Europa komen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie