BMW staat de laatste tijd niet echt bekend om hun schokkend vernieuwende ontwerpen. Deze nieuwe BMW X3, de derde generatie, lijkt dan ook meer op een facelift dan een geheel nieuw model. Z’n twee voorgangers zijn samen goed geweest voor anderhalf miljoen verkochte exemplaren, dus in Beieren wilden ze waarschijnlijk niet te veel risico’s nemen met hun succesnummer. Toch is er genoeg veranderd aan de nieuwe BMW X3.

Wat is er dan nieuw?

Nou, alles dus, ook al moet je goed kijken. De nieuwe BMW X3 is wendbaarder, efficiënter en lichter dan z’n voorganger (tot 55 kilo), en uiteraard ook technisch geavanceerder. Je kunt ‘m krijgen met de nieuwste semi-autonome functies en vergaande connectiviteit. En met een optionele Display Key ter grootte van een oude Nokia.

Mooi nieuws is dat de X3 voortaan ook in een M40i-uitvoering komt. Hierbij krijg je een 3,0-liter zes-in-lijn met 360 pk en 500 Nm. Verder krijgt deze versie scherpere besturing, verbeterde remmen en een sportuitlaat. Dit zorgt er allemaal voor dat de BMW X3 M40i binnen 4,8 seconden op de 100 km/u zit. Niet slecht voor een SUV-achtige. Sneller dan 250 km/u zul je niet gaan, want dan grijpt de begrenzer in.

Je kunt bij de nieuwe BMW X3 kiezen uit drie uitvoeringen: M Sport, xLine en Luxury Line. Zowel diesel- als benzinemotoren zijn beschikbaar bij deze lijnen. De viercilinder benzinemotoren zijn er met 184 pk of 252 pk. Daarnaast zijn er diesels met vier (190 pk) of zes cilinders (265 pk). Welke je ook kiest, je zult niet snel vermogen te kort komen.

Binnenin heb je tegenwoordig meer been- en bagageruimte. Als je het sfeervol wil maken in de nieuwe BMW X3, kun je als optie ambient lighting bestellen. Hiermee tover je je X3 in een klap om tot de meest sfeervolle auto in de avondspits. Verder zijn er dus meerdere zelfrijdende functies – van actieve cruisecontrol tot iets dat Driving Assistant Plus heet – die samen onder de noemer Personal Co-Pilot vallen.

Wanneer kan ik de nieuwe BMW X3 ophalen?

De nieuwe BMW X3 zal deze herfst gelanceerd worden. Dan moeten we alleen nog wel even wachten op de twee benzinemotoren. Die zullen in december en aan het begin van het nieuwe jaar aan het gamma toegevoegd worden. Over de Nederlandse en Belgische prijzen van de X3 is nog niets bekend.

Advertentie

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 28 juni 2017 geschreven:

    De binnenkant is om je vingers bij af te likken maar van buiten worden ze er niet mooier op. Dit model oogt plomper dan het vorige en door die typische grill met sluikse koplampen heeft de X3 een Hans Anders brilletje gekregen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie