Hee, jij daar! Ben jij een miljardair die recentelijk geen fortuin heeft verspeeld aan niet-bestaande valuta, heb je niet het giftigste social media-platform ooit gekocht en wil je indruk maken op je miljardairsvriendjes? Dan hebben we de auto voor jou. Ontmoet de De Tomaso P900: alles wat een tikkeltje onzekere, rijke baton zich kan wensen in een absurd circuitspeeltje.

Ook belangrijk voor de doelgroep: de P900 is zeldzaam. De Tomaso bouwt er maar achttien van. Nog een goede reden voor dat prijskaartje van 3 miljoen euro. Gelukkig heeft ie het potentieel om de bolides van je makkers Roderick en Bob-Jan flink te kijk te zetten. En dat komt niet alleen door zijn voorkomen dat rechtstreeks van een nieuwe exoplaneet lijkt te komen.

Specificaties van de De Tomaso P900

In de P900 ligt een 6,2-liter atmosferische V12 die 1.013 pk aan vermogen levert. En dat in een gebakje van 900 kilo. Hij schreeuwt tot een magistrale 12.300 tpm, iets wat eigenaren van Gordon Murrays creaties met affectie zullen aanhoren wanneer je ze tegenkomt op een circuitdag voor de rijksten der aarde.

Er is echter een vrij belangrijk nadeel aan het motorblok: het is nog niet klaar. De P900 V12 wordt momenteel klaargestoomd om in 2024 op de markt te komen. De gloednieuwe motor moet dan op synthetische brandstof zijn werk kunnen doen. Voor ongeduldige rijkaards die per se nu een P900 willen hebben, is er nu al een versie leverbaar met een V10. Deze motor komt van Judd en is gerelateerd aan de motor in de F1-auto van Benetton uit 1997. Prima vervanger, lijkt ons.

Er komt een speciale raceklasse voor de De Tomaso P900

Het vermogen gaat alleen naar de achterwielen via een maatwerk Xtrac-versnellingsbak met flippers. 0-100 en andere leuke cijfertjes heeft De Tomaso nog niet. Wel claimen ze dat de P900 dezelfde prestaties kan halen als een LMP-raceauto. Kopers van de Aston Martin Valkyrie AMR Pro, wees gewaarschuwd.

Mocht je ‘gewone’ circuitdagen wat suf vinden, niet getreurd. De Tomaso zegt dat er een De Tomaso Competizione-raceklasse komt voor de P900. Het automerk verzorgt de monteurs, de opslag en het transport. Jij hoeft alleen maar op het circuit te verschijnen in je racepak en proberen om geen social media-sterren van de baan te rossen. Dat is waarschijnlijk de reden dat je racelessen kunt krijgen als onderdeel van het eigenaarspakket.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie