In 2025 moet de wereld opnieuw kennis maken met BMW’s ‘Neue Klasse-tijdperk’. Er komen nieuwe batterijen, nieuwe elektromotoren maar ook meer duurzame materialen. Frank Weber (hoofd van de technologie bij BMW) vertelt aan Carmagazine wat we in de toekomst van BMW allemaal kunnen verwachten.

De nieuwe elektrische auto’s krijgen batterijen van 75 tot 150 kWh en zelfs maximaal vier elektromotoren. Het maximale vermogen loopt op tot 1.360 pk. Maar je hoeft niet gelijk te verwachten dat BMW echt zulke beesten gaat uitbrengen.

Overdrijven is volgens Weber niet het hoofddoel. ‘Een grote krachtbron en extreem grote actieradius is niet de oplossing, omdat de grootte en het gewicht averechts werken.’ Ook maakt Weber zich zorgen om de gelimiteerde hoeveelheid grondstoffen.

Waar richten ze zich dan op?

‘De combinatie van een 800-volt systeem en een sterke oplader zorgen ervoor dat de actieradius elke minuut 48 kilometer toeneemt tot een maximum van 604 kilometer’, zegt Weber. Hierdoor zou hij binnen 12 minuten tot 95 procent vol moeten zijn. We komen steeds dichter bij het punt waarop een plaspauze langer duurt dan een oplaadbeurt.

Advertentie

Reacties

  • BigDaddy heeft op 13 november 2022 geschreven:

    BMW ontwerp wordt steeds lelijker man man man

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie