Radical komt met een nieuwe SR3 op de proppen. De makers hebben zich ‘gefocust op performance, gebruiksgemak en betrouwbaarheid’. Maar denk niet dat ze vergeten zijn om de nieuwe Radical SR3 XXR licht te houden. De XXR krijgt een 1,5-liter motor die maar blijft klimmen tot 10.000 tpm en het blokje lust daarbij graag E85-biobrandstof.

De Radical SR3 XXR is het eerste model van het merk dat op groene brandstof rijdt. Daarnaast krijgt de XXR een haaienvin die geïnspireerd is door de Le Mans-prototypes. Ook zijn er lichtgewicht wielen, een koolstofvezel splitter en een diffuser. Alles bij elkaar is het nog steeds een licht bakje: de pk-gewichtsverhouding is 350 pk per ton.

Specificaties van de Radical SR3 XXR

De 1,5-liter produceert 235 pk. Na feedback van de klanten heeft het merk besloten om een pitlimiter op de Radical SR3 XXR te zetten. Daarnaast is de koeling anders ingedeeld om de opwarmtijd te versnellen. ‘Deze factoren zijn voorbeelden van hoe we plezier blijven toevoegen aan de SR3’, zegt Radical-baas Joe Anwyll.

Je kunt nu een bestelling plaatsen voor de Radical SR3 XXR. De productie van de racer begint in februari en vanaf de lente van 2023 kunnen de eerste klanten hun nieuwe SR3 verwachten. Het is nog niet duidelijk wat je betaalt voor de Radical SR3 XXR.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear