Rezvani ken je van de angstaanjagende Tank of Hercules 6×6. Het nieuwste brouwsel is de Rezvani Vengeance, een zevenzits SUV die gebaseerd is op de Cadillac Escalade. De Cadillac is in een nieuw pak gehesen dat blijkbaar geïnspireerd is op auto’s videogames. Ontwerper Milen Ivanov was in het verleden verantwoordelijk voor het ontwerp van de auto’s in de Fast and Furious-game Spy Racers.

Het ex- en interieur

De Rezvani Vengeance staat op 22-inch velgen met 35-inch offroad-banden, heeft een hoop verlichting vóór en achter en is te bestellen met het Military Package. In dit pakket zitten zaken als kogelwerende ruiten, bepantsering, EMP-beveiliging, runflat-banden, deurgrepen die onder stroom gezet kunnen worden, gasmaskers en pepperspray aan de buitenkant.

Stap met alle moeite in de Rezvani Vengeance en verbaas je over het interieur. Mooi bekleden stoelen voorin verwelkomen je in een totaal andere wereld dan buiten. Achterin leidt een schermpje in de hoofdsteun voor je je af van de boze buitenwereld en op de achterste rij kunnen nog eens drie mensen plaatsnemen.

Specificaties van de Rezvani Vengeance

Om de gigantische Vengeance voort te bewegen, kun je kiezen uit twee motoren: een zes-in-lijn dieselmotor of een 6,2-liter V8 op benzine. Net als de sportievere Escalade V biedt Rezvani je de turboversie aan met 700 pk en 912 Nm koppel. Klinkt ons als de enige juist optie, als je toch al geld aan het uitgeven bent.

Prijzen beginnen bij 249.000 dollar, wat overeenkomt met 256.000 euro, maar daar blijft het niet bij. Voor het militaire pakket betaal je een schamele 95.000 dollar meer, zeg maar een ton in euro’s. De versie met een supercharger kost je 85.000 dollar extra en een camouflage kleurstelling gaat voor 7.500 dollar extra. Je moet natuurlijk wel onopvallend door de jungle kunnen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie