De naam doet een ruige, en misschien twijfelachtige club vermoeden. Toch blijkt het om een heuse gemotoriseerde step te gaan. Met z’n Harley-stuur ziet de RubRider er onbedoeld knullig uit, maar dat maakt hem ook weer heel vet. Zowel Blade Runner als Pluk van de Petteflat moeten ergens op het moodboard hebben gestaan.

Drie verschillende uitvoeringen

Via een stekker staat hij rechtstreeks in verbinding met een kolencentrale. Na zo’n 5 tot 7 uur kun je er rond de 70 kilometer op vooruit, de topsnelheid ligt zo rond de 45 km/u. Er zijn verschillende uitvoeringen: de Pure Edition, Design Edition en de Rebel Edition. Bij de Pure Edition heb je keus uit acht kleuren variërend van matzwart tot een camouflage lakje.

De Design Edition is voor ‘mensen die graag iets unieks willen hebben’. Je kunt bij deze uitvoering de kappen en het zadel naar eigen smaak ontwerpen. Wanneer je de Rebel Edition koopt is ‘ongemerkt langsrijden geen optie’. Dat komt vooral door de opvallende ontwerpen: een Red Bull, Martini en Bentley uitvoering spannen bij ons de kroon.

RubRider voegt bij deze uitvoering bredere banden toe, maar ook het zadel, de kleuren, designs en logo’s zijn anders. Alle edities wegen zo’n 60 kilo en hebben een laadgewicht van 150 kilo. Handig als je schoonmoeder hem wil lenen.

Accessoires

Het bedrijfje, gevestigd in Laren, biedt twee zadels aan: het customized en chopper zadel. Die laatste is afgeleid van motoren van Harley-Davidson en heeft een minuscuul rugleuninkje. Zoek je iets comfortabeler, dan is het normale zadel wat voor jou. Deze is te verkrijgen in verschillende kleuren met verschillende stiksels.

De twee verschillende tassen zorgen voor net even wat meer handigheid: er is een groot en een klein model. Natuurlijk kan zo’n ding snel gestolen worden en daarom bieden ze – voor €195 – een track-and-trace systeem aan. RubRider biedt een jaar garantie op fabricagefouten aan. Ook is de step goedgekeurd door de RDW en een helm heb je niet nodig.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie