De Skoda Superb-facelift is hybride

De facelift van de Skoda brengt elektropower mee

Foto('s): SkodaSkoda Superb IV
Foto('s): SkodaSkoda Superb IV
Foto('s): SkodaSkoda Superb IV
Foto('s): SkodaSkoda Superb-facelift
Foto('s): SkodaSkoda Superb-facelift IV
Foto('s): SkodaSkoda Superb IV
Skoda Superb IV
Skoda Superb IV
Skoda Superb IV
Skoda Superb-facelift
Skoda Superb-facelift IV
Skoda Superb IV

Je kijkt naar de Skoda Superb-facelift, en zoals bij de meeste opfrisbeurtjes krijgt de auto nieuwe lampen en bumpers. Skoda gaat nog een grote stap verder en bouw elektrotechniek in de flinke sedan om er een plug-in hybride van te maken. Ze noemen het geruisloze eindproduct hem de Skoda Superb iV.

De elektrificeerde Skoda Superb-facelift combineert een 1,4-liter benzinemotor van 156 pk met een 115 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen komt hierbij neer op 218 pk en 400 Nm. Volgens de WLTP kan de Skoda Superb iV 55 kilometer rijden.

De Skoda Superb iV kan volledig elektrisch rijden en in die modus maakt de Superb extra geluid aan de buitenkant om voetgangers en andere weggebruikers te waarschuwen. De 3,6-kW accu is in 3,5 uur opgeladen met de wallbox. De bagageruimte meet 485 liter en voor de combi 510 liter.Begin volgend jaar kun je de Skoda Superb iV verwachten. De prijzen en verdere specs volgen voor die tijd.

Reacties
  1. Prive zegt op 25 mei 2019 om 22:35:

    Ik neem aan dat jullie “3,6 kWh accu”bedoelen. Kw is een hoeveelheid kracht. Kwh is een hoeveelheid energie die opgeslagen zit. Zeer storend om het zo te lezen. Het is een beetje als of je zegt dat je benzine tank 150pk groot is. Dat vind men ook raar.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken