De meest asociale Audi A8-rijder van Nederland heeft gehoord wat zijn straf is. De 41-jarige man uit Valkenswaard wordt vervolgd voor poging tot doodslag en het Openbaar Ministerie eiste twee jaar celstraf.

Wat was er ook alweer aan de hand?

Op 1 januari van dit jaar drukte de Audi A8-bestuurder een Renault Mégane van de weg bij Eindhoven. De bestuurder van de Renault heeft zijn duim gebroken, zijn bekken en borstkas gekneusd, een gescheurde spier in zijn been en twee kapotte schouders. De passagier heeft een gebroken pols en veel kneuzingen.

En toen?

Het internet bewijst niet alleen maar een nare plek vol stoere toetsenbordstrijders te zijn en deelt een portie gerechtigheid uit. Aan de hand van de beelden ontving de politie diverse tips over de dader. Dankzij een treffende vingeraanwijzing hield de justitie al snel een verdachte aan. Zijn Audi A8 werd in beslag genomen.

Oké, wat is de straf dan?

De agressieve A8-bestuurder mag 18 maanden de cel in. Daarvan zijn er 6 voorwaardelijk. Ook is hij het roze pasje voor 3 jaar kwijt. Dat meldt Omroep Brabant. Hij zegt spijt te hebben van zijn actie.

De video

Reacties

  • Berny heeft op 26 juli 2017 geschreven:

    “Twee jaar” cel…voor zó’n aktie. Nou nou nou.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear