Grappig hoe bepaalde dingen van cultuur tot cultuur verschillen. Als je hier je duim opsteekt, is dat een positief gebaar. In andere landen is het, eh, wellicht iets té vriendelijk. In Amerika zijn oude busjes van Chevrolet, Ford en Dodge vooral voor mensen die snoepgoed uitdelen bij speeltuinen (zonder lange baard en politieke discussie), en hier zijn ze cool en staan ze symbool voor de Amerikaanse roadtrip-cultuur.

En gelukkig voor jou en je bucketlist, is de ultieme Amerikaanse roadtrip-bus niet heel duur meer. Logisch ook, want het is niets meer dan een oude en onzuinige werkbus met hoog tapijt. In Amerika kijken ze hetzelfde naar deze busjes als jij naar een oude VW Transporter of Ford Transit. Maar geef toe: alles aan zo’n bus schreeuwt ultieme roadtrip. En op LPG zijn de brandstofkosten nog te overzien.

Voor zo’n 1.500 euro heb je al een Amerikaanse bus met een dikke V8 en ongeveer 20 pk. ‘Het gaat ook om het koppel’, horen we het excuus galmen terwijl we de vrijheid voelen intensiveren. Met wat geluk krijg je er een gratis Amerikaanse vlag bij. Een wat beter exemplaar gaat richting de 5.000 euro. En voor nog iets meer heb je zelfs een oude ambulance.

Kies een leuk exemplaar uit. En we willen niets horen over wegenbelasting of onderhoud. Ga weg met je nonsens.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie